Om kommunen

Om kommunen

Holtålen kommune

Fra 220 til 1332 moh finner du alt hva Holtålen har å by på.

Fra slake vidder til fjell med storslagen utsikt. Fra laksefiske i Gaula til å hekte fjellørret på kroken i et av våre utallige fjellvann. Fra håndballkamp i Hovet til luftige svev i Ålen skisenter. Fra jakt i villreinens rike til sanking av naturens overskudd i kurver og spann. Fra milevis med oppkjørte skiløyper til urørte vidder i ensomhet. Fra å dykke til bunns i bassenget til å klatre til topps i klatreveggen. Fra lokalmat fra Kaffekråas rikholdige bord til setermat i en av våre vakre seterdaler. Fra utendørs styrketrening i aktivitetsparken eller runder i rulleskiløypa ved Haltdalen stadion. Fra mektige konsertopplevelser ved Nordpå Fjellhotell til strengelek eller teater i godt fellesskap. Fra action i motorsportsenteret til å henge med venner på fritidsklubben.

Vi inviterer deg til stedet, oppvekstmiljøet, fritida, arbeidshverdagen, fjellet og folket; til livet vårt.

opplev – bo – spis – nyt – lev

SIST OPPDATERT: 22.02. 2024 - 12:55

Fakta om Holtålen

Holtålen kommune har 2035 innbyggere pr. 4. kvartal 2023.

Ålen er kommunesenteret hvor kommuneadministrasjonen bl.a. har kontorer i Helsetunet 7.

Holtålen har et blandet næringsliv, med hovedvekt på jordbruk og service. Kommunen hadde gruvevirksomhet helt tilbake til 1600-tallet. Den siste gruven ble lagt ned i 1986. For øvrig har kommunen tekstilindustri, metallindustri og trevarefabrikker. Mange pendler ut av kommunen til jobb.

I kommunen er det to bankfilialer, samt flere servicevirksomheter som yter tjenester til lokalsamfunnet.

Ladestasjon for elbiler finnes ved Coop Ålen.

Foto: Sebastian Hansen

Holtålen har gode muligheter for jakt, fiske og friluftsliv.Ca. 670 km² av arealet er statsallmenning som gir lokalbefolkningen rikelige muligheter til små- og storviltjakt samt fiske. Gaula er en av de elvene i Norge der det tas mest laks. Ca. halvparten av elva gjennom Holtålen er lakseførende.

Kommunikasjonsmessig ligger kommunen sentralt til med FV30 og jernbanen som gjennomfartsårer. Det er flyplass på Røros – 35 km fra kommunesenteret.

Klikk her for flere og detaljerte opplysninger….

STUDIESENTER TRØNDELAG SØR

Klikk på bildet for å komme til studiesenteret

PERSONVERNOMBUD 

Marius Thue er ansatt som personvernombud for kommunene Holtålen, Midtre Gauldal, Oppdal og Rennebu.

Ved lovendringen etter Personvernforordningen fra EU (GDPR), ble alle kommuner pålagt å ha et personvernombud. Personvernombudet er ansatt i kommunen og skal veilede og gi råd i arbeidet med personopplysninger i virksomheten, men det er også innbyggernes ombud og står til din disposisjon.

Du kan ta kontakt med personvernombudet, men ikke om alle typer spørsmål. Henvendelser til personvernombudet må dreie seg om kommunens behandling av dine personopplysninger eller behandling av personopplysninger generelt. Du kan for eksempel spørre ombudet om dine rettigheter eller om innsyn i dine personopplysninger.

Personvernerklæringen finner du her…

 

Kontaktinfo:
Marius Thue
Midtre Gauldal kommune
Tlf. 72 40 30 00
E-post: math@midtre-gauldal.kommune.no

X