Holtålen kan by på rike natur- og kulturopplevelser, Hessdalsfenomenet, jakt og fiske, Armfeldt, Operasjon Lapwing, lakse- og ørretfiske i Gaula, skytesimulator, kulturminner, gruvehistorie m.m.. Mulighetene er mange. På denne siden skal vi forsøke å presentere hva du kan oppleve i kommunen vår.
Holtålen kommune er medlem av Destinasjon Røros og Gaula Natursenter. I samarbeid med disse instansene skal vi markedsføre Holtålen på en best mulig måte. For å få dette til er vi avhengige av et godt samarbeid og samspill med reiselivsaktørene i kommunen. Nednefor finner du opplysninger/informasjon om forskjellige noen av våre viktige samarbeidspartnere.
Du kan redigere denne teksten som du vil. Husk også å bytte overskrift ved å klikke på ikonet av en grå penn over tekstboksen. Ønsker du å duplisere en slik utbrettbar seksjon, klikker du på det grå «Clone»-ikonet. Ønsker du å slette en slik seksjon, klikk på det grå ikonet av en papirkurv.
Gammelgården er den gamle prestegården i Haltdalen. Det var senere kommunehus i den tiden Haltdalen var egen kommune.
Gammelgården ligger like ved FV30, der vegen til Aunegrenda tar av. Den er nå restaurert, og tar imot besøkende for servering og omvisning. Om sommeren tilbys husflidsutsalg, servering og muligheter til å høre om gårdens historie.
Kontaktperson: Anders Grøtt – Haltdalen. Telefon: 916 67 278
Gammelgården med stavkirken er Holtålen kommunes tusenårssted.
Haltdalen stavkirke er en stavkirke fra 1170, nå på Sverresborg, Trøndelag Folkemuseum, i Trondheim. Kirken som er utstilt på museet er en konstruksjon av to kirker, fra Haltdalen og Ålen. Haltdalen nye stavkirke, reist i Haltdalen, sto ferdig i 2004. Den gir mulighet for store musikalske, kulturelle og åndelige opplevelser. Opplev den utrolige akustikken og gode stemningen.
Nedenfor finner du overnattingsmuligheter i Holtålen. Klikk på hver enkelt bedrift og få opplysningene direkte.
Saga camping
Hessdalsfenomenet er verdenskjent som et av de mest spektakulære himmel-fenomener i verden.
Det finnes en rekke organisasjoner som har stoff om fenomenet. Det beste og mest oppdaterte på Internett er Høyskolen i Østfold sine sider. HiØ har drevet studier i Hessdalen fra begynnelsen av 1980-åra. Link deg inn på HiØs sider til høyre.
Nedenfor er diverse filmer om Hessdalsfenomenet.
http://www.youtube.com/watch?v=bkJidwcGU5c Se ca 2.40 og 4.40 ut i programmet.
http://www.youtube.com/watch?v=OK7JeUHOcT4
http://www.youtube.com/watch?v=wgelU7Zpy8s
Romano Serra: http://www.youtube.com/watch?v=4n7DQQf7wAE
http://www.klikk.no/produkthjemmesider/vimenn/article397642.ece
Les mer her.
Eidet smeltehytte, 1834 – 1887, var en videreføring av Dragås smeltehytte ved Eafossen. Eidet smeltehytte sto for en vesentlig del av produksjonen innen Røros Kobberverks circumferenc. Smeltehytta ble nedlagt på grunn av rasjonalisering og ny teknologi. Restene av de store smelteovnene ved Eidet smeltehytte regnes som de best bevarte i sitt slag i Nord-Europa. I dag er ruinen sikret mot nedrasing og det er laget en egen kultursti i området.
Kompetanseløft Lokalmat og Reiseliv er et 5-årig utviklingsprosjekt for kompetanseheving og økt verdiskaping innen lokalmat og reiseliv i kommunene Holtålen og Røros. Prosjektet avsluttes i 2020. Prosjektet er meget viktig for å heve kompetansen, samarbeidet og tilbudet som gis innenfor området. Les prosjektbeskrivelsen nedenfor.