Lokalhistorie

Lokalhistorie på biblioteket

Holtålen kommune har et bredt spekter av lokal litteratur. Hoveddelen av vår lokalsamling befinner seg rett til høyre når du kommer inn døra på biblioteket – her har vi et godt utvalg av bygdebøker fra Holtålen og kommunene rundt, samt lokal fag- og skjønnlitteratur. I tillegg har vi vår Falkberget-samling, Arnljot Eggen-samling og Kulturkontorets notesamling lokalisert på bibliotekets møterom. Der har vi også alle utgaver av «Blinken», «Friskus», «Bygdabladet», «Gauldalsminne» og «Oppunder fjellbandet», i tillegg til kopipermer av Friskusbilder og «Gamle bilder fra Ålen».

Mer informasjon om lokal litteratur og forfattere kommer etter hvert.

Slektsforskning

Er du interessert i slektsforskning?
Her er noen nettressurser som kan være nyttige:

 

NasjonalbiblioteketNasjonalbiblioteket har digitalisert hele 1462 bygdebøker, inkludert «Ålen og ålbyggen b. 3» av Aud Mikkelsen Tretvik, «Ålen» av Anders J. Reitan og «Haltdalen og haltdalingen b. 1 og 2» av Jens Halstein Nygård.

Her kan man også søke i én bestemt bok, f.eks. etter et slekts-, gårds- eller personnavn, sånn at man ikke trenger å lete seg gjennom hele boka for å finne det man er ute etter.

 

ArkivverketDigitalarkivet hos Arkivverket gir deg mulighet til å søke i folketellinger, kirkebøker, emigrantprotokoller osv.

 

DIS – Slekt og Data


Slekt og Data er landets største organisasjon for slektsforskere.

X